RAFAELLO

KUCHNIA » CIASTA - sprawdzone przepisy » RAFAELLO

Składniki: ok.20 szt
  • miękkie masło 100g
  • biała czekolada 400g
  • cukier puder 50g
  • migdały (obrane ze skórki) 20 szt.
  • wiórki kokosowe 100g
  • wiórki kokosowe do obtoczenia

Sposób wykonania:

  1. Migdały sparzamy i obieramy ze skórki.

  2. Do miski dodajemy miękkie masło oraz cukier puder i całość miksujemy na puszysty i gładki krem.

  3. W miseczce na parze rozpuszczamy białą czekoladę i odstawiamy do wystudzenia. Następne stopniowo dodajemy do masła wymieszanego z cukrem pudrem.

  4. Do przygotowanej masy stopniowo dodajemy wiórki kokosowe i cały czas mieszamy drewniana łyżką. Następnie masę czekoladową dostawiamy do lodówki na 40 min. aby stwardniała.

  5. Z przygotowanej masy formujemy czekoladki, a do środka wkładamy po 1 migdale. Następnie uformowane kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych.

  6. Przygotowane czekoladki rafaello obtoczone w wiórkach odstawiamy do lodówki na 4 godz. aby stwardniały

 

 

Czas przygotowania: 50 min.