Babeczki

KUCHNIA » Pichcenie naszych pociech » Babeczki

Składniki:

Ciasto:

  • 4 szklanki mąki

  • 1 szklanka cukru

  • 1 jajko

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 1 kostka margaryny

  • 1 cukier waniliowy

Krem:

  • 1 szklanka mleka

  • 1 kisiel malinowy

  • 1 kostka margaryny

  • kwasek cytrynowy

  • 1/2 szklanki cukru

Sposób wykonania:

Ciasto: Jajko ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę, proszek do pieczenia i margarynę zsiekać wlać jajka i zagnieść. Foremki wyłożyć ciastem i upiec na złoty kolor.

Krem: Na mleku z cukrem ugotować kisiel, wystudzić. Zmiksować z margaryną i odrobiną kwasku cytrynowego.

Dodatek: Dżem według gustu.

Na wystudzone babeczki nałożyć dżem potem krem a na koniec ozdobić dowolnymi owocami.