Babeczki
KUCHNIA » Pichcenie naszych pociech » Babeczki
Składniki:
Ciasto:
-
4 szklanki mąki
-
1 szklanka cukru
-
1 jajko
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 kostka margaryny
-
1 cukier waniliowy
Krem:
-
1 szklanka mleka
-
1 kisiel malinowy
-
1 kostka margaryny
-
kwasek cytrynowy
-
1/2 szklanki cukru
Sposób wykonania:
Ciasto: Jajko ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę, proszek do pieczenia i margarynę zsiekać wlać jajka i zagnieść. Foremki wyłożyć ciastem i upiec na złoty kolor.
Krem: Na mleku z cukrem ugotować kisiel, wystudzić. Zmiksować z margaryną i odrobiną kwasku cytrynowego.
Dodatek: Dżem według gustu.
Na wystudzone babeczki nałożyć dżem potem krem a na koniec ozdobić dowolnymi owocami.